ΑΘΗΝΑ
10:50
|
27.04.2024
«Η Ελλάδα έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή αυτή την πράξη κρατικής αεροπειρατείας» δήλωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ελλάδα έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή αυτή την πράξη κρατικής αεροπειρατείας, που δεν έχει προηγούμενο. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Το καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή. Μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη, αναφερόμενη στην χθεσινή «αεροπειρατεία Λουκασένκο». 

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», σημείωσε ότι προφανώς θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτή τη συμπεριφορά. 

«Και επειδή είχαμε και μία πρόσφατη κρίση που αφορά στην εξωτερική πολιτική -τα όσα έγιναν στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη τις προηγούμενες μέρες- δεν μπορεί η Ευρώπη να παραμένει διχασμένη όπως έγινε σε εκείνη την περίπτωση», συμπλήρωσε. 

«Η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να εμφανιστεί ενωμένη απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο αγγίζει θέματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ζητήματα αρχής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί η ΕΕ να κάνει πίσω σε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη. 

Υπενθυμίζεται πως χθες αεροσκάφος της Ryanair εξετράπη της πορείας του με πρόσχημα της τοποθέτησης εκρηκτικών εντός του αεροπλάνου για να προσγειωθεί στο Μινσκ, όπου και συνελήφθη ο Λευκορώσος δημοσιογράφος και ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή της Δύσης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να προειδοποιεί ενόψει Συνόδου Κορυφής πως  “οι συνέπειες και οι πιθανές κυρώσεις θα συζητηθούν”, ενώ το ΝΑΤΟ ζητά διεθνή έρευνα για ότι συνέβη στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα