ΑΘΗΝΑ
12:18
|
28.04.2024
Πρόταση ψηφίσματος για επαναπρόσληψη 69 σχολικών καθαριστριών θα καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ Αθηνών η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόταση ψηφίσματος για την επαναπρόσληψη των 69 σχολικών καθαριστριών, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τον περασμένο μήνα, θα καταθέσει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Όπως τονίζει, για μια ακόμη φορά, τα σχολεία της Αθήνας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση καθώς την καθαριότητα, σε κάθε σχολείο, καλύπτει μόλις μία καθαρίστρια με συνέπεια να μην τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑ στην Αθήνα επιρρίπτει ευθύνες στη Δημαρχία Μπακογιάννη υποστηρίζοντας ότι «επιδεικνύει αδιαφορία» και «σιωπά για να μην εκθέσει την κυβέρνηση».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

«Και το 36ο ΔΣ χωρίς πλήρη καθαριότητα!

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία του δήμου της Αθήνας δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί χάνουν το προσωπικό καθαριότητας που είχαν και ο δήμος συνεχίζει να «νίπτει τας χείρας του» για τέταρτη εβδομάδα! Σήμερα το 36ο ΔΣ και το 82ο νηπιαγωγείο έμειναν με μία καθαρίστρια και για τις δύο σχολικές μονάδες για να καλύψει την καθαριότητα για σχεδόν 300 παιδιά και σε ένα κτίριο με περισσότερες από 22 αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, με λειτουργία 8.00-16:00 και με άλλες δυο ώρες τουλάχιστον για να καθαριστεί μετά τη λήξη των μαθημάτων, πράγμα φυσικά αδύνατον έτσι κι αλλιώς!

Τα ζητήματα αυτά θέτουμε ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα εδώ και δυο μήνες. Τίποτα από αυτά δεν ήταν άγνωστο! Κι αντί ο αντιδήμαρχος παιδείας Εμ. Καλαμπόκας, στο ΔΣ στις 10/5 να τοποθετηθεί για το τι θα πράξει, επιδίωξε να μας διαψεύσει. Λίγες μέρες μετά έσκασε η βόμβα του 20ου ΔΣ που έμεινε χωρίς καθόλου καθαρίστρια, τώρα των 36ου ΔΣ και 82ου νηπ. Αυτή τη στιγμή ΟΛΑ τα σχολεία της πόλης έχουν μία καθαρίστρια και φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα κι η δημαρχία Μπακογιάννη το μόνο που κάνει είναι να σιωπά για να μην εκθέσει την κυβέρνησή της και τον Βορίδη που επιδεικνύει πρωτοφανή ανευθυνότητα και αδιαφορία.
Η αντιδημαρχία οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο ΔΣ σήμερα 24/5.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα προτείνουμε το παρακάτω ψήφισμα του ΔΣ για το ζήτημα: Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός Βορίδης στο ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Απαιτούμε άμεσα την ανανέωση της σύμβασης των 69 καθαριστριών που έχουν προσληφθεί με 4μηνες συμβάσεις και που έληξαν στις 30 Απριλίου, την παράταση όλων των σημερινών συμβάσεων ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη των σχολικών μονάδων σε προσωπικό καθαριότητας και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών καθαριότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα