ΑΘΗΝΑ
18:33
|
19.09.2024
Οι κατοχικές δυνάμεις δυναμιτίζουν με κάθε τρόπο την ένταση προχωρώντας σε μπαράζ συλλήψεων πολλών εκατοντάδων Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο της εύθραυστης εκεχειρίας με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας που τέθηκε σε ισχύ από τις 2.00 π.μ. της Παρασκευής, 20 Μαϊου, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές δείχνουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να δυναμιτίσουν ξανά το ρευστό κλίμα έντασης στην πλατεία τεμενών και στη συνοικία Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ (όπου απειλούνται με έξωση δεκάδες οικογένειες Παλαιστινίων από Εβραίους εποίκους).

Το ίδιο κάνουν και σε πόλεις του Ισραήλ με πολυάριθμες αραβικές κοινότητες στις οποίες είχαν σημειωθεί την περασμένη βδομάδα σφοδρές συγκρούσεις με Εβραίους εποίκους, φανατικούς ακροδεξιούς υπερορθόδοξους Εβραίους και αστυνομικούς.

Το μεγαλύτερο μπαράζ εκατοντάδων συλλήψεων σημειώνεται από αργά το απόγευμα στην πόλη Λοντ του κεντρικού Ισραήλ όπου είχαμε και τις πιο βίαιες συγκρούσεις νεαρών Αράβων και φανατικών Εβραίων.

Ωστόσο σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής ως απόψε στην πλατεία τεμενών και στον περίβολο χώρο του τεμένους Αλ Άκσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ όπου οι κατοχικές δυνάμεις κάνουν συχνά εφόδους και επιθέσεις σε Άραβες με διάφορα προσχήματα.

Παράλληλα, επέτρεψαν τουλάχιστον δύο φορές από την Κυριακή την είσοδο πάνω από 200 Εβραίων εποίκων στο λεγόμενο “Όρος του Ναού” για να κλιμακώσουν την ένταση και τις αντιδράσεις Μουσουλμάνων προσκηνυτών κατά παράβαση της συμφωνίας Ισραήλ-Ιορδανίας, κατά την οποία η Ιορδανία έχει χρηστεί “κηδεμόνας” των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.

Πριν την προκλητική “εκδρομή” των Εβραίων εποίκων στονν εξωτειρκό χώρο του τεμένους Αλ Άκσα προηγήθηκαν άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις Παλαιστινίων…

Το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας μετέδωσε απόψε ότι από τις 9 Μάη στο Λοντ και σε άλλες πόλεις όπου καταγράφηκαν συγκρούσεις νεαρών Αράβων και Εβραίων έχουν γίνει πάνω από 1.500 συλλήψεις (!).

Καταγγελίες για “πόλεμο” με μπαράζ συλλήψεων…

Ο Γενικός Διευθυντής του νομικού κέντρου για τα δικαιώματα της αραβικής μειονότητας στο Ισραήλ, Adalah, Χασάν Τζαμπαρίν, χαρακτήρισε το μπαράζ συλλήψεων σε βάρος νεαρών Παλαιστινίων (“Αράβων του Ισραήλ”) με “πόλεμο κατά των διαδηλωτών, πολιτικών ακτιβιστών και ανηλίκων” που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις με αφορμή τη βίαιη αντίδραση των αστυνομικών αρχών σε βάρος Παλαιστινίων σε Ιερουσαλήμ και Λωρίδα Γάζας.

Ο Τζαμπαρίν εκτίμησε πως πρόκειται η επιχείρηση μαζικών συλλήψεων Αράβων συνιστά “πόλεμο κατά των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ” και απηύθυνε έκκληση, μέσω του Αλ Τζαζίρα, για την “γρήγορη απάντηση” όλων των παλαιστινιακών πολιτικών κινημάτων, κομμάτων και της “Ανώτερης Επιτροπής Αράβων Πολιτών του Ισραήλ” για να σταματήσουν το πογκρόμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα