ΑΘΗΝΑ
07:35
|
10.05.2024
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και πολλούς τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Σάντα Κλάρα του Σαν Χοσέ στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται νεκρός, πιθανώς από πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στο σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο της Αρχής Συγκοινωνιών του Σαν Χοσέ.

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις τόνισε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματισμοί και πολλοί θάνατοι» και πως ο δράστης είναι νεκρός. Τόνισε πως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ο δράστης, αν σκοτώθηκε από πυρά ή αυτοκτόνησε.

Ο Ράσελ απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των τραυματιών και νεκρών.

Τοπικός συνεργάτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News ανέφερε ότι το κτίριο δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό, οπότε ο δράστης θα χρειαζόταν να διαθέτει πρόσβαση υπαλλήλου ή να έκανε διάρρηξη για να εισβάλει στο κτίριο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 07:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο που διαχειρίζεται η αρχή μεταφορών της Σάντα Κλάρα, κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης.

Το Σαν Χοσέ είναι μία πόλη με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους. Βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, του παγκόσμιου κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας και έδρας ορισμένων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα