ΑΘΗΝΑ
20:36
|
27.04.2024
Η Αμπιγκέιλ από το Σινσινάτι κέρδισε ένα εκ. δολάρια κι ένας έφηβος την υποτροφία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτεία του Οχάιο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τους δύο πρώτους νικητές της πρώτης λοταρίας για τους εμβολιασθέντες κατά της νόσου Covid-19. Η κλήρωση είναι μια έμπνευση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Οχάιο Μάικ ΝτεΓουάιν για να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η Αμπιγκέιλ Μπουγκένσκε, από ένα προάστιο του Σινσινάτι, είναι η τυχερή που κέρδισε το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το έπαθλο ‘Vax-a-Million’ δικαιούνται οι ενήλικοι κάτοικοι της πολιτείας που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Ο έφηβος Τζόζεφ Κοστέλο από την περιοχή του Ντέιτον, κέρδισε την πρώτη υποτροφία για την κάλυψη των διδάκτρων του στο κολέγιο. Το δεύτερο σκέλος της πρωτοβουλίας του ΝτεΓουάιν αφορά άτομα ηλικίας από 12 έως 17 ετών και θα προσφέρει συνολικά σε 104,386 νεαρούς πολίτες της πολιτείας, ηλικία την ευκαιρία να κερδίσουν τα πλήρη δίδακτρα του κολεγίου τους. Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται οι νικητές της εμβολιαστικής λοταρίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 12 Μαΐου.

Μετά την ανακοίνωση ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν στο Οχάιο αυξήθηκε κατά 33%. Εκείνη την εποχή, είπε ο ΝτεΓουάιν, ο εμβολιασμός των 16χρονων και 17χρονων αυξήθηκε κατά 94%, κατά 46% για τους πολίτες 18 και 19 ετών και κατά 55% για όσους ήταν 20 έως 55 ετών. Συνολικά, 2.758.470 από τα σχεδόν 5 εκατομμύρια των ενήλικων πολιτών εμβολιάστηκαν και μπήκαν στην κλήρωση, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την ιδέα του κυβερνήτη του Οχάιο αλλά η Δημοκρατική γερουσιαστής που εκλέγεται στην αμερικανική πολιτεία χαρακτήρισε την ιδέα “σπάταλη, μια κακή διαχείριση κονδυλίων που θα έπρεπε να διατεθούν σε άλλους πιο καίριους τομείς της εν εξελίξει υγειονομικής κρίσης”. Πάντως η ιδέα για το εμβόλιο-λαχείο αναμένεται να υιοθετηθεί από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Μέριλαντ, του Όρεγκον και του Κολοράντο.

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα