ΑΘΗΝΑ
17:24
|
12.06.2026
Αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Σαντορίνη – Βρυξέλλες έκανε έκτακτη προσγείωση στο Βελιγράδι το μεσημέρι της Πέμπτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 80 επιβάτες της πτήσης TB2182 της εταιρείας TUI, η οποία ξεκίνησε από τη Σαντορίνη γύρω στις 13:00 της Πέμπτης με προορισμό της Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο που πετούσε από τη Σαντορίνη προς τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Nikola Tesla» λόγω δυσλειτουργίας και διαρροής καυσίμων.

Όπως φαίνεται στον ιστότοπο Flight-radar, περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωση και με το αεροσκάφος να βρίσκεται πάνω από τη Βοσνία, σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με το Radarbox, λόγω διαρροής καυσίμου, με συνέπεια την αναγκαστική προσγείωσή του, στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, το «Nicola Tesla» του Βελιγραδίου.

Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό με την «αεροπειρατεία» του αεροσκάφους της Ryanair και τη σύλληψη του ακροδεξιού ακτιβιστή της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Ρομάν Προτάσεβιτς, που είχε ως αποτέλεσμα τις διεθνείς αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Λουκασένκο στη Λευκορωσία.

Όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν τα «θολά» σημεία γύρω από την υπόθεση, τόσο για την συμμετοχή πρακτόρων σε ελληνικό έδαφος όσο και την τύχη του νεαρού δημοσιογράφου και της συντρόφου του.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νοκάουτ… Facebook, Instagram και Messenger

Κατηγορίες κατά των RSF για δολοφονίες αμάχων σε επιθέσεις με drones στο Σουδάν

Καρχαρίας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή στις Αλυκές Αναβύσσου

Νεκρός 79χρονος μετά από πτώση στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα