ΑΘΗΝΑ
14:12
|
28.04.2024
Η συντηρητική δεξιά της Αμερικής την κατηγορεί για αδικαιολόγητο πλουτισμό – Τι απαντά η 37χρονη queer ακτιβίστρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνιδρύτρια του “Black Lives Matter” Πατρίς Κούλορς παραιτείται από το ίδρυμά της υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρησή της δεν έχει καμία σχέση με τις προσπάθειες σπίλωσης και απαξίωσης της προσωπικότητάς της από τις συντηρητικές, δεξιές φωνές των ΗΠΑ.

Η Πατρίς Κούλορς διευκρίνισε ότι αποχωρεί σήμερα μετά από έξι χρόνια στο ίδρυμα, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα από πλέον μαζικά κινήματα των τελευταίων ετών στον κόσμο, μια κραυγή κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον περασμένο μήνα η 37χρονη queer ακτιβίστρια δέχθηκε έντονη κριτική για τα περιουσιακά της στοιχεία μετά την αποκάλυψη ότι είναι κάτοχος τεσσάρων μεγάλων ακινήτων.

Το Black Lives Matter ξεκίνησε ως ένα χάσταγκ το 2013 από τις Πατρίς Κούλορς, Αλίσια Σβαρτς και Οπάλ Τομέτι.

Η Κούλορς ανέφερε ότι αποχωρεί από το παγκόσμιο δίκτυο “Black Lives Matter” για να αφοσιωθεί στη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της με τίτλο “An Abolitionist’s Handbook” και στη συνεργασία της με τη Warner Bros σε μια τηλεοπτική παραγωγή με ιστορίες της αφροαμαερικανικής κοινότητας. “Γνωρίζω ότι αφήνω το BLMGNF σε καλά χέρια. Έξυπνοι, έμπειροι και απολύτως αφοσιωμένοι άνθρωποι στηρίζουν το ίδρυμα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πατρίς Κούλορς.

Η ίδια επανέλαβε στο πρακτορείο ειδήσεων “Ασοσιέτεντ Πρες” ότι σχεδίαζε εδώ κι έναν χρόνο την παραίτησή της και ότι δεν σχετίζεται με τις αβάσιμες καταγγελίες για κατάχρηση δωρεών με στόχο τον προσωπικό πλουτισμό της. “Αυτές είναι επιθέσεις της δεξιάς με στόχο τη δυσφήμισή μου, αλλά εγώ δεν λειτουργώ με το ποια είναι η άποψη της δεξιάς για εμένα”. Πρόσθεσε μιλώντας στο AP ότι το Ίδρυμα BLM τον Φεβρουάριο είχε συγκεντρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές εν μέσω των διαδηλώσεων του περασμένου έτους μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Το ταμείο του ιδρύματος έκλεισε το 2020 με υπόλοιπο άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από λειτουργικά έξοδα, επιχορηγήσεις σε οργανισμούς με μαύρους ηγέτες και άλλα έξοδα.

Τον περασμένο μήνα η εφημερίδα “New York Post” έγραψε ότι η Κούλορς αγόρασε έναντι 1,4 εκ. δολαρίων έπαυλη στο Τοπάνκγκα Κάνιο, κοντά στο Μαλιμπού και ότι είναι κάτοχος τριών ακόμα ακινήτων. Συντηρητικοί επικριτές της Κούλορς αλλά και μια μικρή ομάδα μαύρων ακτιβιστών ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας για το αν η 37χρονη χρησιμοποίησε κεφάλαια του ιδρύματος για ίδιον όφελος.

Επιπλέον, οι γονείς του Μάικλ Μπράουν και της Μπριόνα Τέιλορ – θύματα της αστυνομικής βίας των ΗΠΑ – κατήγγειλαν τον περασμένο μήνα ότι το ίδρυμα Black Lives Matter δεν έχει κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα