ΑΘΗΝΑ
23:28
|
19.09.2024
Ως τις 20 Ιουνίου η Ιαπωνία θα ζει υπό αυστηρά, περιοριστικά μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην περίπτωση της πανδημίας και της Ιαπωνίας φαίνεται να ισχύει η παροιμία…”ο φόβος φυλάει τα έρημα”. Σήμερα, οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες αποφάσισαν την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως και έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Έτσι, ως τις 20 Ιουνίου η Ιαπωνία θα ζει υπό αυστηρά, περιοριστικά μέτρα.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα δεν θέλει να ριψοκινδυνέψει μία απότομη έξαρση της νόσου λίγες βδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι’αυτό και προχώρησε σε παράταση των μέτρων μολονότι παραδέχθηκε πως ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται στο Τόκιο και στην Οσάκα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί σε 10 από τις 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους αυτή του Τόκιο και των περιχώρων του, της Οσάκα και του Κιότο. 

Τα μέτρα που ισχύουν είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που έχουν επιβληθεί σε άλλες χώρες του κόσμου για την ανάσχεση της covid-19 και προβλέπουν κυρίως το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 20:00 και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. 

Γκρίνια” για εμβολιασμούς και τους Ολυμπιακούς

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δέχεται επικρίσεις για τη βραδύτητα του προγράμματος ανοσοποίησης και την επιμονή της να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας. 

Image

Την Τετάρτη η εφημερίδα Asahi, επίσημη χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων και η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιαπωνίας σε κυκλοφορία, ζήτησε την ακύρωση του αθλητικού γεγονότος, το οποίο χαρακτήρισε “ απειλή για την υγεία”.  Επίσης επέκρινε “ την εγωιστική στάση” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της οποίας Τζον Κόουτς δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο ακόμη κι αν εξακολουθεί να ισχύει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ιαπωνία είναι κατά της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα