ΑΘΗΝΑ
03:29
|
19.05.2024
Πανικόβλητοι κάτοικοι της πόλης Τσάτσακ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Άγνωστο αν υπάρχουν θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά εκρήξεων σε εργοστάσιο πυρομαχικών κοντά στην πόλη Τσάτσακ της κεντρικής Σερβίας προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οι εκρήξεις στο εργοστάσιο “Σλόμποντα”, το οποίο κατασκευάζει πυρομαχικά για άρματα μάχης και για το πυροβολικό, ξεκίνησαν στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.  

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. Το δίκτυο RT αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το μέγεθος των ζημιών ή για τυχόν θύματα. Σύμφωνα με τη σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα.

Ανταποκριτής της σερβικής εφημερίδας “Novisti” κατέγραψε με την κάμερά του τον πανικό που επικράτησε στο Τσάτσακ. Ανέφερε μάλιστα ότι επικρατεί μια “αφόρητη δυσωδία” στην πόλη και ότι “ο ουρανός έχει γεμίσει θραύσματα”. Τα ασθενοφόρα και η αστυνομία δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης για λόγους ασφαλείας.

Όταν άρχισαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις, στο εργοστάσιο βρίσκονταν 60 εργαζόμενοι της τρίτης βάρδιας. Η διοίκηση του εργοστασίου διαβεβαίωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ασφάλεια τον χώρο. Ωστόσο, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη στον χώρο, εγκλωβισμένοι σε υπόγειο χώρο όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν.

Το εργοστάσιο “Σλόμποντα” ιδρύθηκε το 1948 και απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Είχε βομβαρδιστεί και είχε υποστεί ζημίες κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών το 1999 και αργότερα ανακατασκευάστηκε.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα