ΑΘΗΝΑ
18:00
|
06.06.2026
"Για πρώτη φορά" στην εμπορική συμφωνία υπάρχουν ιδιαίτερα κεφάλαια για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμπορική συμφωνία με στόχο την μείωση των δασμών, της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της διακίνησης αγαθών υπέγραψε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν.

Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λιζ Τρας εγκωμίασε την εξέλιξη ως τέτοια που βελτιώνει και αυξάνει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των τεσσάρων χωρών. Τόνισε πως για πρώτη φορά στην εμπορική συμφωνία υπάρχουν ιδιαίτερα κεφάλαια για το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ψηφιοποίηση της οικονομίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας στις τέσσερις συμβαλόμενες χώρες.

Η Τρας παίνεψε τη συμφωνία επισημαίνοντας πως μειώνει κατά “277% τους δασμούς στα βρετανικά τυριά Τσένταρ. Εκτίμησε πως θα ωφεληθούν ιδιαίτερα οι Βρετανοί εξαγωγείς πουλερικών, ψαριών, χοιρινού κρέατος, κρασιού και σκωτσέζικου ουίσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μίνι ανασχηματισμός: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα Φάμελλου για πλατιά προοδευτική σύγκλιση με το νέο κόμμα Τσίπρα (upd)

Κόσοβο: Τρίτες εκλογές, μέσα σε 18 μήνες, εν μέσω δυσαρέσκειας για το πολιτικό αδιέξοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα