ΑΘΗΝΑ
12:35
|
20.09.2024

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με το περιοδικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety είναι πολύ πιθανό η απονομή να μην γίνει την 28η Φεβρουαρίου 2021, όπως είναι προγραμματισμένο.

Ήδη η Ακαδημία έχει αναγκαστεί να τροποποιήσει έναν από τους όρους συμμετοχής. Κανονικά μία ταινία πρέπει να έχει προβληθεί τουλάχιστον για μία εβδομάδα στους κινηματογράφους του Λος Άντζελες. Φέτος αρκεί να είναι διαθέσιμη ψηφιακά, εφόσον το στούντιο είχε προγραμματίσει τη διανομή της στους κινηματογράφους. Όχι αναγκαστικά στο Λος Άντζελες, αλλά οπουδήποτε στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Μαϊάμι, την Ατλάντα και το Σαν Φρανσίσκο.

Αν και μια αναβολή των Όσκαρ φαντάζει ασήμαντη συνέπεια, δεδομένης της φονικότητας της πανδημίας στις ΗΠΑ, αυτό ως τώρα έχει συμβεί μόνο τρεις φορές στην ιστορία του θεσμού.

Το 1938 εξαιτίας πλημμυρών στο Λος Άντζελες η τελετή μετατέθηκε μία εβδομάδα. Το 1968 σε ένδειξη πενθους για την πρόσφατη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε μια διήμερη αναβολή. Ενώ η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρήγκαν μεταφραστηκε σε μια χρονική καθυστέρηση 24 ωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα