ΑΘΗΝΑ
05:41
|
28.04.2024
Πολιτικές-κομματικές διαστάσεις προσδίδει στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτικές-κομματικές διαστάσεις προσδίδει στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ένας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση που χειρίζεται η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η ζωή μου τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική έχει μετατραπεί σε μια ανυπόφορη και διαρκή κόλαση», υποστηρίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σε αίτηση – επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα με την οποία ζητά να κάνει χρήση του δικαιώματος του σε ακρόαση πριν ο αρμόδιος υπουργός αποφανθεί για το ενδεχόμενο της πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλη Πικραμένου , ο οποίος διενήργησε τη σχετική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Ιωάννη Αγγελή, για παράβαση καθήκοντος που αφορά την άρνηση του κ. Αγγελή τον Δεκέμβριο του 2018 να παραλάβει λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών, που ερευνούσε η Εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, γιατί είχε τη γνώμη ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Ο κ. Αγγελής με την επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί κατ΄ άρθρο 20 παρ. 2 Συντάγματος, ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του με βάση το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, Μιχ. Πικραμένου , το οποίο, όπως αναφέρει στην επιστολή του , καταλήγει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω ”υπέρβασης των ορίων ελέγχου”, που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου».

Συνεχίζοντας δε, ο κ. Αγγελής, υποστηρίζει πως «η εξοντωτική για αυτόν διαδικασία που φτάνει μέχρι και την πειθαρχική του δίωξη», είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να αποτρέψει «στην από εμένα τότε εποπτευομένη (κα Τουλουπάκη) να ολοκληρώσει το ήδη σε εξέλιξη ευρισκόμενο (κατά τον χρόνο της εποπτείας μου) παράνομο σχέδιό της, για το οποίο και ήδη έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 Π.Κ.), πράξη που φέρεται ότι έχει τελέσει τον μήνα Φεβρουάριο του 2018, με την διαβίβαση της δικογραφίας εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων–αντιπάλων του τότε κυβερνόντος κόμματος, προς την Βουλή των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή χαρακτηριστικό της εμφανέστατης διάστασης του κομματικού χαρακτήρα της εναντίον του παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα, αποτελεί το γεγονός ότι, και οι τρεις παραγγελίες δόθηκαν «εντός κλίματος έντονης κομματικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση NOVARTIS» και εντός έντονης προεκλογικής περιόδου. Ειδικότερα δε, η τρίτη εναντίον μου παραγγελία, δόθηκε την 4-7-2019, ήτοι δυο ημέρες πριν από την οριστική αποχώρισή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου από το Υπουργείο (αριθμός πρωτ. Ε -75 -04/07/2019 προς το ΣΤΕ) και μάλιστα για το «ιδιαίτερα ατιμωτικό αδίκημα μου», που συνίσταται στο ότι, διαφώνησα με τη νομική άποψη συγκεκριμένης γραμματέως της Εισαγγελίας Α.Π. , ως προς το εάν δύο έγγραφα (που αφορούσαν δημόσια διαδικασία) θα έπρεπε να «περάσουν» στο κοινό ή στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

«Οι εμπλεκόμενοι στην όλη υπόθεση (π.χ. κατηγορούμενοι, οι έχοντες πολιτικό και κομματικό συμφέρον προς διάψευση των διαπιστωθέντων από εμένα, κλπ) προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν την πραγματική κατάσταση σε βάρος μου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και υποστηρίζοντας ότι δήθεν, όλα όσα κατήγγειλα στα πλαίσια της ευόρκου ενασκήσεως των καθηκόντων μου, ”έγιναν στην φαντασία μου και μόνο”. Τούτο δε προσπαθούν να επιτύχουν με ψευδείς αναφορές και καταγγελίες εναντίον μου» καταλήγει ο κ. Αγγελής στην επιστολή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα