ΑΘΗΝΑ
16:53
|
28.04.2024
Νέα έξαρση κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι το 60% πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε ότι η πρωτεύουσα Σαντιάγο τίθεται εκ νέου σε λοκντάουν καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού παρά το γεγονός ότι το 60% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων κατά της νόσου Covid-19. Από αύριο Σάββατο οι περίπου οκτώ εκατομμύρια πολίτες του Σαντιάγο και των περιχώρων του υποχρεούνται να μένουν στο σπίτι.

Χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν 7.716 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών με την πλειονότητα των μολύνσεων να αφορά άτομα που είχαν ήδη εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα, το υγειονομικό προσωπικό της χώρας προειδοποιεί ότι η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει αγγίξει το 100%.  Ο Χοσέ Λουίς Εσπινόζα, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της “κατάρρευσης” από τον φόρτο εργασίας.

Περίπου το 58% του πληθυσμού της Χιλής, δηλαδή έως και 17,5 εκατομμύρια πολίτες, έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων ενώ το 75% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση. Η κυβέρνηση επικρίνεται για εσπευσμένη θριαμβολογία στην αντιμετώπιση του ιού και για πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Τα σύνορα της Χιλής έκλεισαν το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου του 2020 και το λοκντάουν απέδωσε καρπούς καθώς παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των μολύνσεων. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα, να επιτρέψει τις μετακινήσεις εντός της ενδοχώρας και να ανοίξει την εστίαση και τον τουρισμό προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της.

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς από την έναρξη της πανδημίας η Χιλή έχει καταγράψει έως και 1,5 εκατομμύριο μολύνσεις και περισσότερους από 300.000 θανάτους από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα