ΑΘΗΝΑ
00:10
|
20.09.2024
Η ρωσο-αμερικανική σύνοδος κορυφής στη Γενεύη "ενέπνευσε" μία ρωσικής καταγωγής αρτοποιό στη Γενεύη για δημιουργία ζαχαροπλαστικής με θέμα το"κέικ της ειρήνης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσο εκατομμύρια πολίτες στον κόσμο έριχναν σήμερα το απόγευμα κλεφτές ματιές στην σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας στη Γενεύη, η Ελβετίδα αρτοποιός Όλγα Τζόνσον κατέβαζε τα αλεύρια και τη ζάχαρη από τα ντουλάπια και έβαλε τα δυνατά της για να φτιάξει κάτι που αφενός θα σχετίζεται με την σύνοδο, αφετέρου θα μπορούσε να διαφημίσει το φούρνο της στη Γενεύη.

Δημιούργησε το επονομαζόμενο …«Κέικ της Ειρήνης» (Peace Cake) με την αφορμή της προεδρικής Συνόδου μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν, έχοντας εμπνευστεί από τις γαστρονομικές παραδόσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε αυτή.

Έφτιαξε έτσι ένα κέικ σε σχήμα παραλληλόγραμμου και αράδιασε πάνω του με τη βοήθεια βουτυρόπαστας ζαχαροπλαστικής σημαίες και σύμβολα, υποτίθεται των δύο χωρών.

Μία κούκλα ματριόσκα και ένα σαμοβάρι για τη Ρωσία.

Έα αναψυκτικό Κόκα Κόλα και μαρσμέλοους για τις ΗΠΑ.

Τόσα ήξερε, τέτοια έβαλε…

Το εσωτερικό του κέικ, είπε, είναι μισό με γεύση μέλι, σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση και μισό “red velvet” (σ.σ. κέικ “κόκκινο βελούδο”) ένα δημοφιλές γλύκισμα στις ΗΠΑ.

«Μπορείς να το αντιληφθείς ως ένα «κομμάτι κέικ» (piece of cake) ή «το Κέικ της Ειρήνης» (peace cake)» είπε η Όλγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie’s Bakery στη Γενεύη, στην πόλη όπου διεξήχθη η σύνοδος.

Εικόνα

«Το σχέδιο δεν ήταν να πουλήσουμε το κέικ, το σχέδιο ήταν απλά να έχουμε κάτι σαν ενθύμιο, όμως είχε φανταστικό αντίκτυπο και πολλοί άνθρωποι το παραγγέλνουν και το ζητούν» ανέφερε, προσθέτοντας πως το κέικ εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτιάξει κι άλλο…

Η Τζόνσον, που έχει Ρώσους γονείς και είναι παντρεμένη με έναν Αμερικανό, είπε πως ελπίζει ότι το κέικ θα κάνει τον κόσμο να χαμογελάει και να νιώθει χαλαρός.

«Όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι μια ειρηνική σύνοδος και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και θετικό, επομένως ελπίζουμε για αυτό και νομίζω ότι η Γενεύη το θέλει αυτό και όλος ο κόσμος το θέλει αυτό».

Τελικά κατά τα φαινόμενα και από τις δηλώσεις των δύο ηγετών, η σύνοδος φαίνεται πως πήγε καλύτερα από το κέικ της ¨Ολγας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα