ΑΘΗΝΑ
01:26
|
23.09.2024
Αναμένονται ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές – Τεράστιο το πρόβλημα στην Ίμβρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές της Λήμνου το γεγονός ότι εντοπίστηκε βλέννα από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στα ανοιχτά του νησιού του βορείου Αιγαίου.

Η βλέννα, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο “limnosfm100.gr”, εμφανίστηκε μεταξύ άλλων, στην παραλία του Αγίου Σώζοντα. Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν στον τοπικό ρ/σ FM100, πως παρατήρησαν βλέννα και στη συγκεκριμένη παραλία.

Ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιούν από τις 7:30 το πρωί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης βλέννας που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας πρόκειται να ακολουθήσει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με τη βλέννα στα παράλια της Ίμβρου.

Δημοσιογράφος του δικτύου CNN Τurk, υπογραμμίζει ότι ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται, καθώς η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

“Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται”, επισημαίνει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες από limnosfm100.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα