ΑΘΗΝΑ
00:01
|
28.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν θεωρεί πως "οι απειλές" της Κίνας πρέπει "να λαμβάνονται σοβαρά".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εντεινόμενος “στρατιωτικός εκφοβισμός της Ταϊβάν” από την Κίνα δείχνει πως πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση δήλωσε απόψε στο CNN ο Ταϊβανέζος υπουργός Εξωτετρικών Τζόζεφ Γου.

Ο Ταϊβανέζος υπουργός, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο CNN, απηύθυνε την παραπάνω “προειδοποίηση” μία βδομάδα αφότου η κινεζική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος με την πραγματοποίηση πτήσης 28 στρατιωτικών μαχητικών και βομβαρδιστικών μέσα από τη λεγόμενη “Εναέρια Ζώνη Άμυνας” (γνωστή σαν ADIZ) που έχει καθορίσει μονομερώς η χώρα του.

“Πρέπει να προετοιμαστούμε” πρόσθεσε ο Γου, λέγοντας πως όταν η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι δεν θα αποκηρύξει την χρήση βίας και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις πέριξ της Ταϊβάν, τότε “μάλλον θα πρέπει να πιστέψουμε πως πρόκειται για κάτι αληθινό”.

Ο Γου που είναι υπουργός Εξωτερικών από το 2018 είχε κατηγορηθεί το Μάιο από την κινεζική κυβέρνηση σαν “σκληροπυρηνικός αυτονομιστής” με αφορμή τη δήλωσή του πως “η Ταϊβάν θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων εάν δεχθεί επίθεση από την Κίνα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα