ΑΘΗΝΑ
13:29
|
20.09.2024
99 άνθρωποι αγνοούνται - Φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ βαρύς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μερική κατάρρευση κτιρίου που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στο βόρειο Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα στις ΗΠΑ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές δεν έχουν καμιά πληροφορία για την τύχη 159 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα την Παρασκευή (25/6) η επικεφαλής των αρχών της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντιάνα Λιβάιν Κάβα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

«Ο αριθμός των ανθρώπων για την τύχη των οποίων δεν έχουμε καμία ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 159. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε αύξηση του απολογισμού των νεκρών, που είναι πλέον 4», συμπλήρωσε η Κάβα.

Οι αρχές συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα βρουν επιζώντες στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε νωρίς χθες, παρά την έκταση της καταστροφής, δήλωσε η ίδια.

«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διότι διατηρούμε ακόμα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», κατέληξε η Κάβα.

Το κτίριο, πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε οικοδομηθεί το 1981 και είχε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα του που κατέρρευσε – από ακόμη αδιευκρίνιστα αίτια – βρίσκονταν τα 55 από αυτά τα διαμερίσματα.

Πυροσβέστες και μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκονται πάντα στον τόπο της καταστροφής. Η συνεχής βροχή και οι καταιγίδες δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να συνδράμουν αν τους ζητηθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ή στη διακομιδή διασωθέντων σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο “περίπου το ένα τρίτο των αγνοουμένων” είναι “αλλοδαποί” και “είμαστε σε επαφή με τα προξενεία διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να βοηθήσουμε τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων που θα χρειαστεί να έρθουν στις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν βίζες”.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι εννιά υπήκοοι Αργεντινής, τρεις υπήκοοι Ουρουγουάης και τρεις υπήκοοι Παραγουάης. Συγγενικά πρόσωπα της πρώτης κυρίας της Παραγουάης, της Σιλβάνας Λόπες Μορέιρα, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που ζούσαν στο τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε, επιβεβαίωσε ο Παραγουανός Υπουργός Εξωτερικών, Εουκλίδες Ασεβέδο. Πρόκειται για την αδελφή της, τον σύζυγο της αδελφής της και τα τρία τους παιδιά, διευκρίνισε.

Πηγές: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα