ΑΘΗΝΑ
07:16
|
28.04.2024
"Αρκετά ενθαρρυντική" εκτίμησε την τρέχουσα κατάσταση έναντι της πανδημίας ο Καναδός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδάς προβλέπει ότι ο αριθμός των μολύνσεων της Covid-19 θα μειωθεί ραγδαία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αλλά η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εγείρει τον κίνδυνο να προκαλέσει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αναζωπύρωση κρουσμάτων αργότερα φέτος, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναφερόμενος στον αριθμό εμβολιασθέντων είπε πως πάνω από το 76% των Καναδών που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίων και περισσότερο από το 26% τη δεύτερη.

«Επειδή οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, επειδή οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι και ακολούθησαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, η τρέχουσα κατάσταση είναι

Ηλεκτροσόκ έπαθε ένας Αμερικανός όταν πήρε τον λογαριασμό από το λογιστήριο νοσοκομεόιυ για τέσσερις μήνες νοσηλεία μετά τη μόλυνσή του με κορονοϊούς covid-19. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το νοσοκομείο απαίτησε την καταβολή περίπου 3.000.000 δολαρίων!

Από αυτό το τεράστιο ποσό, ο άτυχος ασθενής που ονομάζεται “Al” είδε ότι του χρέωσαν 325.000 δολάρια για την παραμονή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, άλλα 405.000 δολάρια για κόστη φαρμάκων και αγωγών και κάπου 108.000 δολάρια για φυσικοθεραπείες. Το πιο δαπανηρό από όλα αποδείχθηκε η πρόσβασή του σε μηχάνημα αναπνευστήρα, που του χρεώθηκε 550.000 δολάρια~

Συνολικά, το ακριβές ποσό του λογαριασμού του νοσοκομείου είναι 2.850.776 δολάρια!

Ο Αμερικανός ασθενής, που θεραπεύτηκε αλλά πιθανότητα να ξανα-χρειαστεί νοσοκομείο μετά το λογαριασμό-φωτιά, ανέβασε το λογαριασμό σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Τικ Τοκ. Τα σχόλια χιλιάδων ατόμων ήταν ιδιαίτερως καυστικά για το εξωπραγματικά δαπανηρό σύστημα υγείας στις ΗΠΑ και τις ανύπαρκτες υποδομές σε δημόσια ιατρική περίθαλψη

» είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις προβλέψεις.

“Σταδιακό” να είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Η Δρ Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα ελεγχόμενο και σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διότι μια αναζωπύρωση είναι πιθανή αν η επαναλειτουργία επιχειρήσεων αυξήσει τις επαφές κατά 50% ή περισσότερο.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει επιφέρει νέα άνοδο των κρουσμάτων στη Βρετανία, σημείωσε η Ταμ, προτρέποντας ακόμη περισσότερους Καναδούς να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των συνεπειών της παραλλαγής.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Καναδάς θα έχει λάβει επαρκή ποσότητα εμβολίων για να ανοσοποιήσει πλήρως το 75% του πληθυσμού του των 38 εκατομμυρίων, δήλωσε ο ταξίαρχος Κρις Μπρόιντερ, επικεφαλής της διαχείρισης διανομής των εμβολίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα