ΑΘΗΝΑ
09:30
|
28.04.2024
Το ναζιστικό σχέδιο του Coskun Basbug αποκαλύφθηκε μετά την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Coskun Basbug, συνταξιούχος συνταγματάρχης και τακτικός σχολιαστής σε φιλοκυβερνητικά τουρκικά τηλεοπτικά Μέσα, σχεδίαζε τη συστηματική εκκαθάριση των μειονοτήτων στην Τουρκία, όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Nordic Monitor, το ναζιστικό σχέδιο του Coskun Basbug -γνωστού στην Τουρκία και με το ψευδώνυμο “Coco»”, συνταγματάρχη ε.α. που αποστρατεύτηκε το 2010 ενώ υπηρετούσε στη Διεύθυνση Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου- αποκαλύφθηκε μετά από υποκλοπή των τηλεφωνικών του συνομιλιών, στο πλαίσιο της πολυετούς έρευνας. 

Συνομιλώντας με στενό του φίλο, ο συνταγματάρχης εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στην Τουρκία επιτιθέμενος κατά των δικαιωμάτων των μειονοτικών κοινοτήτων, ανάμεσα στους οποίους και οι Εβραίοι της Τουρκίας. 

Στις 17 Δεκεμβρίου 2011, ο Basbug μιλούσε στο τηλέφωνο με τον στενό του φίλο Ersin Kaymakci λέγοντας: “Ξεκινάμε πόλεμο, αδελφέ”, με τον συνομιλητή του να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις λέγοντας ότι οι μη Μουσουλμάνοι και μη Τούρκοι πρέπει να φύγουν από τη χώρα, χωρίς να είναι αναγκαίος ένας πόλεμος.

«Όχι χωρίς να πάρουμε τη ζωή αυτών των σκουπιδιών», φέρεται να απάντησε ο Τούρκος συνταγματάρχης.

Το ρατσιστικό παραλήρημα στράφηκε αργότερα στον τρόπο με τον οποίο θα εντοπίζουν και θα ταυτοποιούν τα θύματά τους, τους “εχθρούς”, όπως αποκαλούσαν τους μη Τούρκους και μη Μουσουλμάνους.

Συνεχίζοντας το σχέδιο εξολόθρευσης, οι δύο άντρες περιέγραφαν το πώς θα τους φορτώσουν σε λεωφορεία μεγάλης χωρητικότητας προχωρώντας στη συνέχεια σε μαζικές εκκαθαρίσεις.

Ο Kaymakci επαίνεσε τον Basbug για την επινόηση της μενγκελικής τεχνικής αναγνώρισης των μη μουσουλμάνων / μη-Τούρκων: θα έλεγχαν την καρωτίδα τους βάζοντας στον λαιμό τους τα δάχτυλά τους.

Σε άλλο σημείο της κατάπτυστης συνομιλίας τους, ο Basbug εξηγεί πώς μεταλαμπαδεύει στον γιο του τις αρχές της τουρκικής φυλετικής καθαρότητας διδάσκοντάς τον να είναι ένας υπερήφανος Τούρκος.

Το παιδί, παρακολουθούσε την παλιά τουρκική ταινία “Tarkan: Viking Kani” (Ταρκάν και το Αίμα των Βίκινγκς), που πραγματεύεται την υπόθεση απαγωγής ενός κοριτσιού από τους Βίκινγκς προκειμένου αυτό να προσφερθεί ως θυσία στον ημίθεό τους, αλλά ένας ηρωικός Τούρκος με το όνομα Ταρκάν, με τη βοήθεια του σκύλου του, Κουρτ, διασώζει το κορίτσι.

Ο Basbug κατά τη διάρκεια της ταινίας εξηγούσε στον γιο του πως οι Βίκινγκς σκότωναν μωρά και πως ο ίδιος ευγνωμονεί εκείνους που προωθούσαν το τουρκικό πνεύμα μέσα από τέτοιες ταινίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα