ΑΘΗΝΑ
22:02
|
27.04.2024
Το πατριωτικό βίντεο του CEO του Facebook για την 4η Ιουλίου “ένωσε δεξιούς και αριστερούς”, αλλά όχι με τον τρόπο που ο ίδιος θα περίμενε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ημέρα της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου η διχασμένη Αμερική βρήκε τελικά κάτι που να την ενώνει. Πολιτικοί, σχολιαστές και χρήστες των social media, από τη δεξιά και την αριστερά, ένωσαν τις φωνές τους κατά του πατριωτικού βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στο διάρκειας ενός λεπτού βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την Κυριακή, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ισορροπεί στα νερά λίμνης πάνω σε μια σανίδα σερφ κρατώντας την σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τη μουσική επένδυση του βίντεο ο Ζούκερμπεργκ επέλεξε την επιτυχία του ’71 του Τζον Ντένβερ “ Take me Home, Country Roads”. Η ανάρτηση κλείνει με το σχόλιο: “Ευτυχισμένη 4η Ιουλίου”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Η εικόνα του Ζούκερμπεργκ με την αστερόεσσα στη σανίδα του wakeboard και η μουσική του Τζον Ντένβερ άφησε άφωνους τους χρήστες των social media που αντέδρασαν με βιτριολικά σχόλια για τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook. “Αυτή η εικόνα πρέπει με κάποιον τρόπο να σβηστεί από τη μνήμη μας”, σχολίασε ένας χρήστης γνωστός στο Twitter με το ψευδώνυμο “ Hoarse Whisperer” και πρόσθεσε, “μακάρι κάποιος να μπορούσε να φέρει πίσω στη ζωή τον Τζον Ντένβερ για να κάνει μήνυση στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ”.

Άλλοι ειρωνικά έγραψαν ότι αυτό που λείπει από τη σκηνή είναι μια “αγέλη από καρχαρίες”. Όλοι πάντως συμφώνησαν στο πόσο μετάνιωσαν που είδαν αυτό το βίντεο.

Σχολιαστές από όλα τα πολιτικά και αντίπαλα στρατόπεδα επέκριναν τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο. “Εδώ βλέπουμε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι πλουσιότερος από τον καθένα μας, αλλά ότι είναι και πιο πατριώτης”, σχολίασε ο αριστερός Μάθιου Ιγκλέσιας. “Alert Εξτρεμιστής!”, έγραψε ειρωνικά o δημοσιογράφος εναλλακτικών ΜΜΕ, Λουκ Ραντκόφκσι, παραπέμποντας σε ένα άρθρο των “New York Times”, το οποίο ανέφερε πως όσοι κρατούν σήμερα την αστερόεσσα είναι πολύ πιθανό να ανήκουν στην άκρα Δεξιά.

Η συντηρητική δεξιά βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον Ζούκερμπεργκ για τη λογοκρισία που ασκεί μέσω της πλατφόρμας του. “Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγαπά την Αμερική, τόσο που πάντα βρίσκει τον χρόνο να λογοκρίνει και να ελέγχει τις ιδέες των Αμερικανών”, έγραψε ο Μάιλς Τσονγκ. Τέλος ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μισισιπή, Vasabjit Banerjee, σχολίασε το επίμαχο βίντεο υποστηρίζοντας ότι ο “Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενδέχεται να ένωσε την αριστερά και τη δεξιά της Αμερικής αλλά όχι με τον τρόπο που ο ίδιος είχε αυτήν την ένωση στο μυαλό του”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα