ΑΘΗΝΑ
14:13
|
21.05.2024
Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ+ και των εταίρων του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του ΟPEC+ και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σήμερα Τρίτη (6/7).

«Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του OPEC+ προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προσιτή οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Την παρέμβαση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών του OPEC+ την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που ανακάμπτει η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.

Αφορμή για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ήταν η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του καρτέλ για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Η Αραβική Σύνοδος μεταξύ γεγονότων και απαραίτητων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα