ΑΘΗΝΑ
16:55
|
28.04.2024
Νοσηλεύτρια του Ασκληπιείου Βούλας διαπίστωσε την απάτη, ειδοποίησε τη διοίκηση του νοσοκομείου και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σχηματίστηκε σε βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο οποίος φέρεται να ήταν σε συνεννόηση με ασθενείς για εικονικούς εμβολιασμούς.

Το πρωτοφανές περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Ασκληπιείο Βούλας. Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου, πολίτης φέρεται να είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο. Η νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι η σύριγγα με τη δόση πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η εργαζόμενη στο Ασκληπιείο Βούλας αντέδρασε με συνέπεια να διακοπεί η διαδικασία, ενώ ο γιατρός πήρε μαζί του άλλες τέσσερις δόσεις εμβολίου και εξαφανίστηκε. Η νοσοκόμα ειδοποίησε στη συνέχεια τη διοίκηση του νοσοκομείου ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό και εικάζεται ότι ο γιατρός είχε σχεδιάσει τους εικονικούς εμβολιασμούς, με αρνητές του εμβολίου, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα αυτά πλαστά πιστοποιητικά. Η αστυνομία έκανε προσπάθεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου να εντοπίσει τον γιατρό χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε στον ισότοπο iefimerida.gr ότι ο γιατρός των εικονικών εμβολιασμών είναι ένας 50χρονος ορθοπεδικός, ειδικευόμενος στο Ασκληπιείο.

“Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ο ειδικευόμενος μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, στο οποίο είχε ήδη απασχοληθεί κάνοντας εμβόλια σε πολίτες, και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος εμβόλια σε πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Επρόκειτο για τρεις άνδρες και δυο γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για εκείνη την ημέρα και, δήθεν, φοβόντουσαν να δεχθούν την ένεση από άλλο γιατρό”, δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, iefimerida.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα