ΑΘΗΝΑ
19:13
|
07.06.2026
Η ΔΟΕ υποστήριξε τη συμμετοχή της τρανς αρσιβαρίστριας Λόρελ Χάμπαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποστήριξε τη συμμετοχή της τρανς αρσιβαρίστριας Λόρελ Χάμπαρντ για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Η αθλήτρια από τη Νέα Ζηλανδία θα γίνει η πρώτη τρανς που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όπως δήλωσε ο Τόμας Μπαχ οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να επανεξεταστούν μετά το Τόκιο. 

«Οι κανόνες έχουν θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν και δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε λίγο πριν τη διοργάνωση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:  «Ταυτόχρονα, η ΔΟΕ βρίσκεται στη φάση διερεύνησης  για να επανεξετάσει αυτούς τους κανόνες και, τέλος, να καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις»

Η ΔΟΕ είχε ανοίξει το δρόμο για τις τρανς αθλήτριες να αγωνιστούν στους Αγώνες, υπό την προϋπόθεση ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι κάτω από 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Μουντιάλ 2026: Μπλόκο των ΗΠΑ στις βίζες μελών της ιρανικής αποστολής

Βιβλιοπαρουσίαση: «Στα όπλα- Η ιστορία της Ράγιο Βαγιεκάνο» στον Ταύρο

Πέθανε η βολεϊμπολίστρια Ελένη Ζέτου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα