ΑΘΗΝΑ
09:12
|
27.04.2024
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Σταμάτα και επεκτάθηκε σε Διόνυσο και Ροδόπολη καίγοντας πάνω από 20 σπίτια και αυτοκίνητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Δύσκολη αποδεικνύεται η μάχη που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι δεκάδες πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Σταμάτα Αττικής και σε λίγες ώρες επεκτάθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο μπαίνοντας στις αυλές κατοικιών και καίγοντας κατοικίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το “Κοσμοδρόμιο” επικοινωνώντας με την υπηρεσία Τύπου της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε τις φωτιές και τις ζημιές σε κατοικίες δίχως ωστόσο να είναι ακόμη σαφή τα στοιχεία για τον αριθμό των κτιρίων που έχουν υποστεί φθορές.

Ανεξέλεγκτη πύρινη λαίλαπα σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Καίγονται σπίτια -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ωστόσο, ο Βασίλης Κλεφτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ με την ιδιότητα του προέδρου της κοινότητας Ροδόπολης, λίγο μετά τις 16.30 εξήγησε πως η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Πρόσθεσε πως από τον αέρα ξεφύτρωναν παντού φλόγες.

Ο ίδιος συνεχάρη τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τους εθελοντές, τους κατοίκους που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια απέναντι στον πόλεμο με τις φλόγες. Εκτίμησε πως κάηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια και αυτοκίνητα της περιοχής.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 4.40 τόνισε πως η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση επισημαίνοντας ως μείζον το γεγονός πως δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Κάλεσε δε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί η βεβιασμένη έξοδος από τις κατοικίες τους μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Εκτίμησε πως υπάρχει σαφής βελτίωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς και διαβεβαίωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διενέργεια έρευνας για τα αίτια.

Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Καίγονται σπίτια -  larissanet.gr

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ κλιμάκιο της ΔAEE μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε γύρω στις 11.00 πμ από το νεκροταφείο της Σταμάτας.

Στην περιοχή επιχειρούν μεταξύ άλλων 68 πυροσβέστες με τουλάχιστον τρεις ομάδες πεζοπόρων και 22 οχήματα.

Έκκληση για κλειστές καμινάδες, παράθυρα και πόρτες

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της Σταμάτας, Ροδόπολης,Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των κτιρίων.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Η επί του παρόντος ανεξέλεγκτη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα έχει οδηγήσει σε κλείσιμο κεντρικών δρόμων της περιοχής.

Ειδικότερα έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου από τη συμβολή της με την Λ. Ροδοπόλεως, στην οδό Αλωνίων από τη συμβολή της με την Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στη Ροδοπόλεως από τη συμβολή της με τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας.

Ανάσχεση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στη Λεωφόρο Διονύσου από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Θεόφιλου Καϊρη, από τη συμβολή της με την οδό Κυδωνίων, και από τη συμβολή της με την οδό Ανατολής.

Κανένα αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί και σε μικρό, ανώνυμο δρόμο, στο ύψος του Αγίου Πέτρου, κοντά στο 414 Σ.Ν.Ε.Ν. που οδηγεί στη Λεωφόρο Διονύσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα