ΑΘΗΝΑ
03:27
|
19.05.2024
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, που στο παρελθόν είχε τραγουδίσει με την Έλενα Παπαρίζου, θα πρέπει να συγκροτήσει κυβέρνηση σε μία βδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο νέο κόμμα «Υπάρχει και τέτοιος λαός» (ITN) του τραγουδιστή και παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ, που ήρθε πρώτο στις εκλογές της 11ης Ιουλίου έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Το κόμμα του ΙΤΝ μάλιστα είχε ιδιαίτερη απήχηση στους νέους ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Εικόνα

Ο 44χρονος βουλευτής Πλάμεν Νικόλοφ, θα αναλάβει να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών μέσα στην επόμενη βδομάδα. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει συμμάχους στα μικρότερα κόμματα, η χώρα ενδέχεται να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, εντός των επόμενων μηνών.

Το ITN και οι πιθανοί σύμμαχοί του, τα κόμματα «Δημοκρατική Βουλγαρία» και «Αντισταθείτε! Έξω η Μαφία!» έχουν συμφωνήσει ήδη στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και τη διασφάλιση του κράτους δικαίου.

Οι διαπραγματεύσεις τους όμως βάλτωσαν αυτήν την εβδομάδα αφού τα δύο μικρότερα κόμματα απαίτησαν σαφείς δεσμεύσεις και εγγυήσεις ότι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης θα εμμείνουν στις συμφωνημένες προτεραιότητές τους.

Το ITN λέει ότι θέλει τη στήριξη των δύο κομμάτων αλλά σκοπεύει να παρουσιάσει μια δική του κυβέρνηση και δεν θα επιδιώξει να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού ή να προχωρήσει σε κάποια πολιτική συμφωνία μαζί τους. Έχει επίσης αποκλείσει την πιθανότητα να διαπραγματευτεί με το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Με βάση το Σύνταγμα, αν το ITN δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα σε μία εβδομάδα και να την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο προς έγκριση, θα πρέπει να επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο Ράντεφ.

Η συνεργασία του εντολοδόχου πρωθυπουργού με την Παπαρίζου

Ο Τριφόνοφ πριν πολλά χρόνια είχε τραγουδήσει με την Έλενα Παπαρίζου το τραγούδι “Why” όταν η τελευταία ήταν τότε μέλος του συγκροτήματος Antique.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα