ΑΘΗΝΑ
12:27
|
27.04.2024

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα από τον ιό, φέρνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα από τον ιό, φέρνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 84. Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους, με τα 56 κρούσματα να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με προσκυνητές στους Αγίους Τόπους.

Από τα 11 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 4 είναι αγνώστου προέλευσης και βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, και με την παραμικρο σύμπτωμα οφείλουμε να μένουμε σπίτι, ώστε να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, ενω ανέφερε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ακόμη ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα. Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια προβλήματα υγείας. Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων καθώς και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα