ΑΘΗΝΑ
18:33
|
27.04.2024
Ο πρόεδρός της χώρας δήλωσε ότι το Πεκίνο θα αγωνιστεί για να προμηθεύσει με δύο δισ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 άλλες χώρες μέσα στο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα φιλοξενεί το πρώτο διαδικτυακό φόρουμ στην προσπάθεια να προωθήσει τη δίκαιη και ισότιμη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο και ο πρόεδρός της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι το Πεκίνο θα αγωνιστεί για να προμηθεύσει με δύο δισεκατομμύρια (δισ.) δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 άλλες χώρες μέσα στο 2021.

Σε γραπτό μήνυμά του προς το διεθνές φόρουμ για τη συνεργασία στα εμβόλια κατά της Covid-19, ο πρόεδρος της Κίνας είπε επίσης πως θα δωρίσει 100 εκατομμύρια (εκ.) δολάρια ΗΠΑ στον παγκόσμιο μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX.

Τις πληροφορίες μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας CCTV.

Στα τέλη Ιουλίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζιάο Λιζιάν, δήλωσε πως η Κίνα προμήθευσε με πάνω από 700 εκ. δόσεις εμβολίων άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, για να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, απαιτούνται περισσότερες από 11 δισ. δόσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε στο φόρουμ πως εμβολιασμός θα είναι το κλειδί για το τέλος της οξείας φάσης της πανδημίας.

Πηγές: Reuters, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα