ΑΘΗΝΑ
01:36
|
28.04.2024
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ρωσία εξετάζει ελληνικό αίτημα για παραχώρηση ενός ακόμη Beriev200.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος ομόλογός του Μιχαήλ Μισούστιν είχαν τηλεφωνικές διαβουλεύσεις πριν από λίγο, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, με έμφαση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Ελλάδα και Ρωσία.

“Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων έθιξαν επίκαιρα ζητήματα της ελληνορωσικής εμπορικής-οικονομικής συνεργασίας, καθώς και της αντιμετώπισης της νέας λοίμωξης του κορονοϊού. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον αγώνα με τις δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία και την Ελλάδα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ρωσία εξετάζει ελληνικό αίτημα για την εξασφάλιση και παραχώρηση στην Ελλάδα ενός ακόμη ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev200, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές είναι εξαιρετικά δύσκολη και στην ίδια τη Ρωσία.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης οι Κ. Μητσοτάκης και Μ. Μισούστιν συζήτησαν και το πρόγραμμα των επικείμενων επαφών μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ρωσίας.

Κατά πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη διάθεση του Beriev Be-200 που συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι δύο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κορονοϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Συνομιλία Δένδια-Λαβρόφ

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για το θέμα των πυρκαγιών και την αποστολή ενός ακόμη Beriev200 στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα