ΑΘΗΝΑ
20:45
|
28.04.2024
Μέτρα ενθάρρυνσης των εμβολιασμών προωθούν στο Ισραήλ για να αποφύγουν τέταρτο λοκντάουν το φθινόπωρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα φαίνεται πως καταλήγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ισραηλινού υπουργείου Υγείας σχετικά με την πραγματοποίηση τρίτης δόσης εμβολίου της εταιρίας Pfizer στους πρώτους 600.000 πολίτες που εμπίπτουν στις κατηγορίες των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού,όπως είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών,ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς και μέρος του υγειονομικού προσωπικού.

Όπως σημειώνεται σε αποψινή ανακοίνωσή του, παρενέργειες εκδηλώθηκαν σε λιγότερα από 50 άτομα από το πλήθος των περίπου 600.000 που εμβολιάστηκε για τρίτη φορά. Οι παρενέργειες αφορούσαν μυϊκούς πόνους, πυρετό, ναυτία και όλα πέρασαν γρήγορα.

Οι αρμόδιες ισραηλινές αρχές επιδίδονται σε νέα εκστρατεία “ενθάρρυνσης” των πιο ευπαθών κατηγοριών πολιτών να προβούν σε τρίτη δόση εμβολίου μέσα στις επόμενες βδομάδες για να αποτραπεί ένα πιθανό νέο λοκντάουν μέσα στο Σεπτέμβριο λόγω της ραγδαίας μετάδοσης της μετάλλαξης τύπου Δ.

Προσπαθώντας να αποφύγουν τέταρτο λοκντάουν

Φαίνεται πως στους κόλπους της οκτακομματικής ισραηλινής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Γιαίρ Λαπίντ, υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με ένα ενδεχόμενο νέο λοκντάουν. Ένας από τους υπουργούς που διαφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο είναι ο υπουργός Οικονομίας,Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο Λίμπερμαν μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο στόχος διατήρησης της οικονομίας σε “πλήρη λειτουργία’ στο φόντο της πανδημίας δεν είναι μία νέα πρόκληση και πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσουμε ένα λοκντάουν.

Και πρόσθεσε:

“Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα λοκντάουν και στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των σοβαρά νοσούντων υπάρχει όμως ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα στα λοκντάουν και τις οικονομικές ζημιές”.  Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα για να αποτρέψει ένα νέο λοκντάουν, όπως η ενίσχυση του νοσοκομειακού συστήματος, η παροχή κινήτρων για αύξηση των εμβολιασμών, η προσφορά ράπιντ τεστ, η εφαρμογή “πράσινου πιστοποιητικού” για την αποτροπή  περιοριστικών μέτρων σε καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που προκαλούν αυξημένη συμμετοχή πλήθους.

Πάντως, νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έδωσε εντολή στον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Ομέρ Μπαρλέφ και στον Επίτροπο της Αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι να αυξήσουν την επιβολή μέτρων σε βάρος αυτών που παραβιάζουν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας μέσα στις επόμενες οκτώ βδομάδες, για να αποτραπεί νέο (τέταρτο κατά σειρά) λοκντάουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα