ΑΘΗΝΑ
07:48
|
09.06.2026
Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον 11 ανέρχονται οι νεκροί και σε δεκάδες οι τραυματίες από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν από χτες, Τετάρτη, τη βόρεια Τουρκία.

Ο νέος απολογισμός γίνεται λίγες ώρες αφότου το μεσημέρι ο αριθμός των ανθρώπων που πνίγηκαν από τις πλημμύρες έφθανε τους πέντε.

Οι καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια, επιχειρήσεις οδικά δίκτυα και γέφυρες είναι επί του παρόντος ανυπολόγιστες.

Οι πιο πολύνεκρες καταστροφές σημειώθηκαν στην βόρεια Μαύρη Θάλασσα και στην επαρχία Κασταμονή, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο αγνοείται από κατάρρευση γέφυρας στην επαρχία Μπαρτίν.

Οι πλημμύρες, οι οποίες έχουν πλήξει κυρίως τις επαρχίες Κασταμονή, Μπαρτίν, Σαμσούντα και Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Περισσότεροι από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές στις τρεις επαρχίες, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 550 φιλοξενούνται σε φοιτητικές εστίες, ανέφερε η κυβερνητική Υπήρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, AFAD.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την κακοκαιρία υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 170 χωριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας το κλείσιμο δρόμων.

Η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε ύψος τεσσάρων μέτρων σε ορισμένες πόλεις χθες, σύμφωνα με τις αρχές και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, που παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα και πινακίδες σήμανσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγικές Πολυκατοικίες: «Μνημεία από το παρελθόν, παραδείγματα για το μέλλον»

Ο καιρός σήμερα: Άστατος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Κάτω Σχολάρι

Φωτιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι – Μήνυμα από το 112 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα