ΑΘΗΝΑ
16:29
|
30.04.2024
Μαίνονται σε τρία βασικά μέτωπα οι φωτιές στα Βίλια ενώ αισθητά βελτιωμένη είναι πλέον η κατάσταση στην Κερατέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξακολουθούν να μαίνονται, παρά τη μικρή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα, οι πυρκαγιές σε τρία βασικά μέτωπα στα Βίλια Αττικής, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας.

Τα τρία μέτωπα εντοπίζονται στο τμήμα από Παλαιοχώρι, στον ‘Αγιο Σωτήρα και στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο κυρίως γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι για την γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων, που λόγω των πυκνών καπνών υπήρχε ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν.

Στη μάχη για την πυρκαγιά στα Βίλια μπήκαν λίγο πριν τις 6.00 μ.μ. τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω από το όρος Πατέρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πυρκαγιά πριν νυχτώσει.

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έρχονται να ενισχύσουν την δύναμη κρούσης του μηχανισμού πυρόσβεσης και ειδικότερα τα εναέρια μέσα, που έχουν ήδη ενισχυθεί, και επιχειρούν συνολικά 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200.

Βελτιωμένη η κατάσταση στην Κερατέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχώς βελτιώνεται η κατάσταση και στην πυρκαγιά στην Κερατέα, που πλέον, δεν έχει φλόγα. Ωστόσο,αντιμετωπίζονται κάποιες εστίες που καπνίζουν στην περίμετρο, η οποία επί της ουσίας έχει οροθετηθεί.

Από το μεσημέρι κάνουν διαδοχικά ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Κένυα: Δεκάδες νεκροί ύστερα από κατάρρευση φράγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα