ΑΘΗΝΑ
11:06
|
27.04.2024
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση των GP της Αυστραλίας και της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύμα της πανδημίας του κορονοϊού έπεσε και το φετινό ιαπωνικό Grand Prix, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τον αγώνα αυτή τη σεζόν λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών από την πανδημία στη χώρα», ανέφερε η F1 σε ανακοίνωσή της. «Η Formula 1 εργάζεται τώρα για τις λεπτομέρειες του αναθεωρημένου προγράμματος και θα ανακοινώσει τις τελικές λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες».

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση των GP της Αυστραλίας και της Κίνας.

«Η Formula 1 έχει αποδείξει φέτος και το 2020, ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και να βρούμε λύσεις στις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες και μας ενθουσιάζει το επίπεδο ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων της Formula 1 φέτος και στην πορεία», ανέφερε η F1.

Οι περισσότεροι αγώνες θα γίνουν σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή αυτή τη σεζόν, με τους διοργανωτές να προγραμματίζουν αρχικά 23 αγώνες.

Ο 11ος αγώνας διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο Γάλλος οδηγός Εστεμπάν Οκόν κέρδισε το Grand Prix της Ουγγαρίας μπροστά από τον Λούις Χάμιλτον.

Οι νέες μολύνσεις στο Τόκιο τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια των 17 ημερών των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου, αν και ειδικοί δήλωσαν ότι η αύξηση δεν συνδέεται άμεσα με τους Αγώνες.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα