ΑΘΗΝΑ
20:08
|
27.04.2024
Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει σε χαμηλές τιμές όπλα στις χώρες μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει σε χαμηλές τιμές όπλα στις χώρες μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν με σκοπό να ενισχύσουν τα σύνορά τους με το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να ενισχύσουμε τα νότια σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ρωτήσατε. Είναι δυνατόν» δήλωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Μπορίσοφ.

Υπενθυμίζεται πως αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν και την έναρξη της αποχώρησης των στρατευμάτων της, οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.

Στις 15 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας μέσα σε λίγες ώρες.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να αποτρέψει κάθε αιματοχυσία και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα, ενώ ο αντιπρόεδρος Αμρουλάχ Σάλεχ δήλωσε ότι σύμφωνα με το σύνταγμα, γίνεται «ο προσωρινός πρόεδρος» απουσία του προέδρου και ζήτησε ένοπλη αντίσταση ενάντια στους Ταλιμπάν.

Πηγές: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα