ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.09.2024
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας αποφάνθηκε ότι οι Πολ Κουκ και Στιβ Τζόουνς έχουν δικαίωμα χρήσης υλικού στην τηλεοπτική σειρά Pistol.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανός δικαστής αποφάσισε σήμερα ότι τα τραγούδια των πρωτοπόρων της punk σκηνής, των Sex Pistols, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τηλεοπτική σειρά παρά την αντίθεση του πρώην τραγουδιστή τους Τζον Λίντον.

Ο πρώην κιθαρίστας των Pistols, Στιβ Τζόουνς και ο ντράμερ Πολ Κουκ μήνυσαν τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Τζον Λίντον, γνωστό ως Τζόνι Ρότεν (Johnny Rotten), που προσπάθησε να εμποδίσει τη χρήση της μουσικής στη τηλεοπτική σειρά «Pistol», μια παραγωγή της Disney και βασίζεται στα απομνημονεύματα του Τζόουνς.

Ο Λίντον δήλωσε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι με την καρδιά και την ψυχή του αντιτάχθηκε στη χρήση της μουσικής σε μια σειρά που θεωρεί «ανοησία». Στο παρελθόν είχε εκφράσει ανησυχίες ότι η σειρά θα τον παρουσιάσει υπό αρνητικό πρίσμα. Ωστόσο, οι Κουκ και Τζόουνς ισχυρίστηκαν ότι μια συμφωνία που χρονολογείται του 1998 επέτρεπε μετά από απόφαση της πλειοψηφίας την αδειοδότηση για χρήση των τραγουδιών του συγκροτήματος.

Ο δικαστής Άντονι Μαν συμφώνησε ότι οι δύο έχουν το δικαίωμα και επικαλέστηκε τους «κανόνες της πλειοψηφίας» όπως περιγράφονται στη συμφωνία του συγκροτήματος. Είπε ότι ο ισχυρισμός του Λίντιν ότι δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες ή τις συνέπειες της συμφωνίας που είχε υπογράψει ήταν «ένα βολικό τέχνασμα». «Απορρίπτω τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε πραγματικά ή δεν εκτιμούσε τις επιπτώσεις της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σειρά μίας σεζόν, 6 επεισοδίων, «Pistol» γυρίζεται για λογαριασμό της θυγατρικής της Disney FX και σκηνοθετείται από τον Ντάνι Μπόιλ, τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη των ταινιών “Trainspotting” και “Slumdog Millionaire”.

Αναμένεται να προβληθεί το επόμενο έτος, βασίζεται στα απομνημονεύματα του Τζόουνς του 2016 με τίτλο Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol (Μοναχικό αγόρι: Ιστορίες από ένα Sex Pistol).

Οι Sex Pistols, δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1975 και διαλύθηκαν το 1978 μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ με τον μπασίστα Σιντ Βίσιους να πεθαίνει τον επόμενο χρόνο. Τα επιζώντα μέλη επανενώθηκαν για αρκετές συναυλίες, με πιο πρόσφατη το 2008.

Πηγές: SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Για πρώτη φορά masterclasses αφιερωμένα στην τέχνη της όπερας

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Ξεκινά το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση

Δραπετσώνα: Στα Λιπάσματα η κεντρική συναυλία του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα