ΑΘΗΝΑ
23:07
|
27.04.2024
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης σκέφτεται σοβαρά να απαλλαγεί πλήρως από την αστυνομία της πόλης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μινεάπολη χωρίς αστυνομία; Η προοπτική μιας πόλης απαλλαγμένης από την “παραδοσιακή” αστυνόμευση απασχολεί σοβαρά το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης, το αστυνομικό τμήμα της οποίας βάφτηκε με το αίμα του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, μετά τη δολοφονία του από τον Ντέρεκ Τσόβιν και τριών ακόμη αστυνομικών που υπηρετούσαν εκεί.

Αυτή τη στιγμή 13 δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης – δώδεκα από το Δημοκρατικό κόμμα και ένας Πράσινος – εξετάζουν σκέφτονται σοβαρά και συζητούν τις προτάσεις των ακτιβιστικών κινημάτων Βlack Lives Matter, Reclaim the Block και Black Visions Collective, ανέφερε τοπική εφημερίδα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στιβ Φλέτσερ δήλωσε την Τρίτη πως το αστυνομικό τμήμα είναι “πέρα από κάθε μεταρρύθμιση” προτείνοντας την κατάργηση και αντικατάστασή του από μια υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας “που δεν θα φοβούνται οι κάτοικοι και που δεν θα σκοτώνει μαύρους ανθρώπους”.

Τουλάχιστον δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι Η Αλόντρα Κέινο και ο Φίλιπ Κάνινγκχαμ υποστήριξαν ανοιχτά την ιδέα στο Twitter.

Η Αλόντρα Κέινο σε ανάρτησή της έγραψε ότι το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης είναι “μη μεταρρυθμίσιμο” προσθέτοντας ότι “η αλλαγή έρχεται”.

Η συζήτηση γύρω από την κατάργηση του παραδοσιακού τρόπου αστυνόμευσης στη Μινεάπολη που προωθεί την επένδυση κονδυλίων όχι στην αστυνομία αλλά στην πρόληψη της ρατσιστικής βίας και της εγκληματικότητας, ξεκίνησε από ακτιβιστικά κινήματα την προηγούμενη εβδομάδα και στηρίχθηκε από δημοσιογράφους αλλά και από πλήθος διασημοτήτων όπως και από τον πρώην εκπρόσωπο της προεδρικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα