ΑΘΗΝΑ
19:26
|
12.06.2026
Στη δημιουργία ενός ταμείου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημιουργία ενός ταμείου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών το οποίο θα αφορά στην ενίσχυση των υποδομών αλλά και στην απόδοση των αποζημιώσεων το συντομότερο, προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,1.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι τα χρήματα θα προέρχονται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στόχος είναι να υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι, ώστε οι πληγέντες να λαμβάνουν το συντομότερο τις αποζημιώσεις τους. 

Για την καταβολή της επιδότησης για την εστίαση, ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι έχουν κατατεθεί συνολικά περίπου 30.000 αιτήσεις και έχουν πληρωθεί πάνω από 10.000. Εκτίμησε ότι οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν 10 – 15 Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν και οι επιδοτήσεις για τον τουρισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εχουμε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

Άλμα για τις ένοπλες δυνάμεις το εργοστάσιο drone στη Μαλακάσα, λέει ο Δένδιας

Ο Αντόνιο Ταγιάνι θεωρεί πως δεν μας αφορά ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Νέα φουρνιά αρχείων των ΗΠΑ για τα UFO

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα