ΑΘΗΝΑ
04:01
|
26.06.2024
Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκ. ευρώ δέχεται η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα JPMorgan.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες ότι βοήθησε πελάτες της να διαπράξουν φορολογική απάτη ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ δέχεται η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase μέσω ποινικής έρευνας στη Γαλλία.

Η υπόθεση σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σχετίζεται με καταγγελίες για φορολογική απάτη που φαίνεται να ωφελεί πρώην διευθυντές της εταιρείας επενδύσεων Wendel, δήλωσε ο κορυφαίος οικονομικός εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Μπονέρ σε δικαστική συνεδρίαση την Πέμπτη στο Παρίσι.

Η εμπλοκή της τράπεζας βασίζεται κυρίως στη χρηματοδότηση που παρέχεται από το κατάστημά της στο Παρίσι στους διευθυντές το 2007 για την αναδιάρθρωση των συμμετοχών τους στη Wendel. 

Ο Τιερί Μαρεμπέρ, δικηγόρος της JPMorgan, δήλωσε ότι η τράπεζα είχε «πολύ περιορισμένο ρόλο» στην υποτιθέμενη απάτη και ζήτησε να προχωρήσει η υπόθεση. Ο διακανονισμός έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Ντίμον δήλωσε ότι το Παρίσι είχε γίνει το κύριο εμπορικό κέντρο της JPMorgan στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα