ΑΘΗΝΑ
21:44
|
27.04.2024
Δολοφονήθηκε στην επαρχία Περέιρα της Κολομβίας, η πρώην μαχήτρια των ανταρτών του FARC Μπιάνκα Ρόζα Μονρόυ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη στην Κολομβία μετέδωσε την είδηση της δολοφονίας της πρώην μαχήτριας των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων -Λαϊκός Στρατός Κολομβίας (FARC-EP) Μπιάνκα Ρόζα Μονρόυ, η οποία ήταν μία εκ των υπογραφόντων των Συμφωνιών Ειρήνης του 2016 ανάμεσα στους κολoμβιανούς αντάρτες και την κυβέρνηση. Μετά και τη δολοφονία της Μονρόυ τα δολοφονημένα στελέχη των ανταρτών που είχαν υπογράψει τις Συμφωνίες Ειρήνης πριν από πέντε χρόνια ανέρχονται σε 36. Από το 2017 ως σήμερα το σύνολο των δολοφονηθέντων πρώην μελών του αντάρτικου FARC στην Κολομβία είναι 283.

Το Ινστιτούτο ανέφερε επίσης τη δολοφονία της Μαρία Λόπεζ Κορντόν, κοινωνικής αγωνίστριας και ανώτερου στελέχους της κοινότητας Κάνο Λίντο στην επαρχία Μέτα.

Βουλευτές της Επαναστατικής Εναλλακτικής Δύναμης του Κόμματος των Κοινών (Communes) και αγωνίστριες του φεμινιστικού κινήματος εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για τον φόνο της Μονρόυ και διακήρυξαν την απαίτησή τους να διερευνηθεί άμεσα το έγκλημα.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα