ΑΘΗΝΑ
20:26
|
06.06.2026
Τραγωδία στον Όλυμπο όπου ο 72χρονος ορειβάτης που αναζητούνταν στην θέση Μεσορράχη εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε σε χαράδρα, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμπόδισαν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Στην περιοχή, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» του Ολύμπου, σε ύψος περίπου 2.300 μέτρων, έσπευσαν και επιχείρησαν δεκατέσσερις πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας, «κάποιοι άλλοι ορειβάτες τον είδαν από το καταφύγιο ότι σκόνταψε στο μονοπάτι και έπεσε στη χαράδρα, ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές».

ΠΗΓΗ: ΕΦ.ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Ο καιρός σήμερα: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα