ΑΘΗΝΑ
17:49
|
30.04.2024
Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας κρίνοντας από τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά μίας κυβέρνησης συνεργασίας εξέφρασε το απόγευμα με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και την Πόπη Τσαπανίδου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

“Θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του” είπε ο Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως επί περίπου ενάμιση χρόνο ο πρωθυπουργός έζησε “τον όμορφο μύθο του” και οι πολίτες “την άσχημη αλήθεια του”.

Αντιμετώπισε ως αδυναμία εξεύρεσης ικανών στελεχών από την “δεξαμενή” στελεχών της Νέας Δημοκρατίας την επιλογή του πρωθυποργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Κύπριο πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Χρήστο Στυλιανίδη. Επεσήμανε δε πως ο Στυλιανίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

stylianidis_art

“Η ένδεια στελεχών από την παράταξή του, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του, ούτε καν στην επικράτεια της χώρας και επέλεξε να εισάγει αρίστους από την Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο, η κυβέρνηση σε αποδρομή” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο φιάσκο με την απόπειρα υπουργοποίησης του Αποστολάκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν ήθελε συνεννόηση, αλλά “μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, μία μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας την εντύπωση διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων”.

Αναφέρθηκε επίσης και στην περίπτωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ που είχε ο ίδιος αποπέμψει με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακό υπεύθυνο, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός “δεν έχει απαντήσει ακόμα τι του οφείλει και τον αναβάθμισε”.

Σε επόμενο σημείο προέβλεψε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκτιμώντας πως θα διεξαχθούν “πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω” . Τον κατηγόρησε επίσης πως κυβερνά για τους “λίγους χορηγούς του” θεωρώντας πως αυτό απέδειξε “αφήνοντας 40.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ. Αυτό απέδειξε με το ασφαλιστικό, με το εργασιακό”.

Δεν παρέλειψε εκτενή αναφορά στην μεσαία τάξη εκφράζοντας την επιυθυμία να τη στηρίξει κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τους εξαπάτησε. “Ο χειμώνας που έρχεται, θα είναι ένας άγριος χειμώνας για τη μεσαία τάξη” προέβλεψε.

Αναφέρθηκε τέλος και στον σημερινό εμβολιασμό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπενθυμίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή λέει ότι είναι αναγκαίο να εμβολιαστούμε, αλλά δεν σημαίνει ότι εάν εμβολιαστούμε ξεμπερδέψαμε με την πανδημία”.

Η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Στην αποψινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Και προσθέτει: «Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θέλουμε διακαώς να γίνει για να αναδειχθεί η αλήθεια. Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος κατά την διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα ‘Γέφυρα’ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα.

Πώς σχολίασε το ΚΙΝΑΛ την συνέντευξη Τσίπρα

Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε δηκτικά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει:

Ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας’

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης με ανάρτησή του τόνισε οτι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ψέματα για το ότι έγιναν συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα