ΑΘΗΝΑ
11:15
|
23.09.2024
Ο Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε με τον βασιλιά του Μπαχρέιν Μνημόνιο Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας και Συμφωνία για κατάργηση των θεωρήσων στα διαβατήρια των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές συμφωνίες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου-Μπαχρέιν υπέγραψαν σήμερα αξιωματούχοι αμφοτέρων χωρών κατά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα, Μανάμα.

Πρόκειται για το Μνημόνιο Συναντίληψης Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας και τη Συμφωνία για την κατάργηση θεωρήσεων, για κατόχους διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε την υπογραφή δύο διμερών συμφωνιών ευελπιστώντας πως θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών και θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός πλαισίου μελλοντικής συνεργασίας.

Νωρίτερα ο Κύπριος πρόεδρος μετέβη στο Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη συνόψευσαν στο Μπαχρέιν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδη, ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του πλέγματος διμερών σχέσεων με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου», αναφέρει η Προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Κατά πληροφορίες,ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον βασιλιά του Μπαχρέιν την υποστήριξη της Κύπρου από το Μπαχρέιν στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Η Κίνα προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ισραήλ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα