ΑΘΗΝΑ
08:28
|
27.04.2024
Θέμα ελάχιστων ημερών θεωρείται η διανομή καυσίμων στον χρεοκοπημένο, Λίβανο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο ιρανικό πλοίο με καύσιμα για τον Λίβανο έφθασε ήδη σε λιμάνι της Συρίας και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα δύο με ντίζελ και βενζίνη με προορισμό ανακοίνωσε απόψε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Νασράλα ανέφερε πως από το συριακό λιμάνι το ντίζελ θα μεταφερθεί σε δεκάδες συριακά βυτιοφόρα που θα αναλάβουν την μεταφορά των καυσίμων στον Λίβανο το αργότερο ως την Πέμπτη. Ξεκαθάρισε πως επιλέχθηκε αυτή η οδός μεταφοράς για να μην προκληθεί αμηχανία στο λιβανέζικο κράτος και να μην εκβιάσουν με επιβολή κυρώσεων οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του νόμου Καίσαρα που έχουν επιβάλλει σε βάρος της Συρίας.

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα δοθεί σε πολύ χαμηλές τιμές πετρέλαιο σε ιδιωτικά νοσοκομεία, εργοστάσια φαρμακευτικών ειδών, σε φούρνους και συνεταιρισμούς. Διευκρίνισε πως η Χεζμπολάχ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί το κράτος, τονίζοντας πως επιθυμεί να συμβάλλει στην ομαλή ροή καυσίμων στο εσωτερικό του Λιβάνου.

Εξήγησε πως το ντίζελ θα δοθεί άμεσα και δωρεάν σε κρατικά νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, παιδικούς σταθμούς σε σταθμούς ύδρευσης και στον Ερυθρό Σταυρό Λιβάνου αφού μεταφερθεί στο λιμάνι της ανατολικής πόλης Μπααλμπέκ. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία ιρανικά πλοία με βενζίνη και ντίζελ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα