ΑΘΗΝΑ
10:25
|
28.04.2024
Η εταιρεία απάντησε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση – Η έρευνα για τις πρακτικές του τεχνολογικού κολοσσού είχε ξεκινήσει το 2016.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 176,64 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 150 εκατ. ευρώ) επέβαλε στην Google η αρμόδια αρχή κατά των μονοπωλίων της Νοτίου Κορέας, καταλογίζοντας στην εταιρεία αθέμιτο ανταγωνισμό και κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (KFTC) της Νότιας Κορέας μετά τη διενέργεια έρευνας, η οποία ξεκίνησε το 2016 για να ελεγχτούν οι καταγγελίες περί παρεμπόδισης των τοπικών παραγωγών κινητών τηλεφώνων, από τη χρήση άλλων λειτουργικών συστημάτων. Η νοτιοκορεατική ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης του στην αγορά μέσω συμφωνιών “κατά του κατακερματισμού” με κατασκευαστές smartphones που υπέγραψαν συμβόλαια με την εταιρεία Google. Η ίδια εμπόδισε στη συνέχεια τους κατασκευαστές από το να εγκαταστήσουν τροποποιημένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, γνωστές ως “forks”, στις συσκευές τους.

Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της εταιρείας εμπόδισε την καινοτομία στην ανάπτυξη νέων λειτουργικών συστημάτων για smartphoneσ. Η KFTC ζήτησε από τον τεχνολογικό γίγαντα να σταματήσει να υποχρεώνει τις εταιρείες να υπογράφουν AFA και του έδωσε εντολή να λάβει διορθωτικά μέτρα.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε νομοσχέδιο για την απαγόρευση σε μεγάλους παρόχους εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας όπως η Google, της άσκησης πιέσεων σε παραγωγούς λογισμικού, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιούν τα συστήματα καταβολής πληρωμών των μεγάλων εταιρειών.

Σε ανακοίνωσή της, η Google ανέφερε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Σχολίασε επίσης ότι η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής αγνοεί τα οφέλη που προσφέρει η συμβατότητα του Android με άλλα προγράμματα και υπονομεύει τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας, Yonhap, αναφέρει ότι η Google ερευνάται από την KFTC για άλλες τρεις περιπτώσεις αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα