ΑΘΗΝΑ
13:00
|
27.04.2024
Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης διοργανώνει στη Δραπετσώνα μια μεγάλη συναυλία μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Killah P.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης δηλώνει και φέτος “παρών” τιμώντας τη μνήμη του Killah P.

Από τις 13 ξεκίνησαν συζητήσεις, συναυλίες, δράσεις αλλά και η αντιφασιστική πορεία στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 του μηνός, ενώ το τετραήμερο 23-26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό φεστιβάλ “Solidarity Film Festival Killah-P”.

 “Με ποικίλες αφορμές και με διαφορετικά προσωπεία και μανδύες, ο θίασος των Ελλήνων φασιστών επιχειρεί να επανεδραιωθεί, διατυμπανίζοντας αντιδραστικές και διχαστικές πολιτικές θέσεις, αλλά και απειλώντας και εκφοβίζοντας το οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ως διαφορετικό μέσα από το συντηρητικό, ρατσιστικό και εξουσιαστικό πρίσμα οπτικής της πραγματικότητας που χρησιμοποιεί. Ξέρουμε πως δεν τελειώσαμε μαζί τους και ξέρουν πως θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Αναγνωρίζουμε ότι για να εξοστρακίσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μίασμα προς το σκοτεινό χρονοντούλαπο της Ιστορίας, όπου ανήκει, οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες τις αιτίες και πρακτικές που ασπάζεται η φασιστική πρακτική και ιδεολογία, αλλά και να εγκολπώνουμε στις αντιστάσεις μας όλα εκείνα τα υποκείμενα που αυτές εχθρεύονται. Ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον σεξισμό”, σημειώνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων μνήμης που φέτος έχουν μια άλλη βαρύτητα καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία επτά ετών.

“Οκτώ χρόνια χωρίς τον Παύλο. Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε” λένε οι διοργανωτές του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

Σημείο εκκίνησης της πορείας του Σαββάτου το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Για σήμερα, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη η κεντρική συναυλία στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Θα ακολουθήσει το τετραήμερο 23-26 Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό φεστιβάλ “Solidarity Film Festival Killah-P”, στον κινηματογράφο Μελίνα (οδός Σωκράτους 65, Δραπετσώνα). Προβολές: Πέμπτη 23/9 19.30: “In the Fade”, του Φατίχ Ακίν, Παρασκευή 24/9 19.30: Προβολή και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σάββατο 25/9 19.30: “Χ.Α. Υπόθεση όλων μας” (ντοκιμαντέρ), με παρουσία της σκηνοθέτιδας Α. Κουρούνη.

Κυριακή 26/9 19.30: “Το Σωσίβιο”, με παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα