ΑΘΗΝΑ
15:09
|
30.04.2024
Σπάνια χειρόγραφα, φωτογραφίες και αφίσες βγαίνουν διαδικτυακά σε δημοπρασία στις 29 Σεπτέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημοπρασία με τίτλο «Fabulous Autographs & Art, From Van Gogh to Hendrix», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Σεπτεμβρίου, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της: Δημοπρασία σπάνιων χειρόγραφων του περίφημου Ολλανδού μεταιμπρεσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, δυσεύρετες αφίσες του Τζίμι Χέντριξ και φωτογραφίες των Μπίτλς, Έλβις Πρίσλεϊ, Τζακ Νίκολσον, κ.α.

Την δημοπρασία πραγματοποιεί η University Archives με έδρα το Γουίλτον του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ και θα παρουσιάσει προς πώληση συλλεκτικά είδη στις κατηγορίες Τέχνη, Λογοτεχνία, Αθλητισμός, Ψυχαγωγία, αφίσες και φωτογραφίες, Αεροπλοϊα και Διάστημα, Ιστορία, παγκόσμιοι ηγέτες, πρόεδροι και πρώτες κυρίες των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα δεκάδες είδη που θα τεθούν στην δημοπρασία ξεχωρίζουν στίχοι ύμνου γραμμένοι από τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ στα αγγλικά και τα ολλανδικά που θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια χειρόγραφα όλων των εποχών εκτιμάται ότι θα πωληθεί έως και 50.000 δολάρια.

Van Gogh Handwritten 115 Words, "Yes, God is everywhere!" -- the Rarest Artist Manuscript

Στη δημοπρασία επίσης θα βγει και ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Γάλλο ζωγράφο Πολ Γκογκέν από τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν ζούσε στα νησιά Μαρκίζ, στη Γαλλική Πολυνησία και το οποίο αναμένεται να πωληθεί στην τιμή των 15.000-20.000 δολαρίων.

Paul Gauguin DS Re: Payment from Vollard Perhaps for his Masterpiece "And the Gold of Their Bodies" Dating from the Last Two Years Before His Death on the Marquesas Islands

Ξεχωρίζουν επίσης:

  • Μία δισέλιδη επιστολή γραμμένη και υπογεγραμμένη από τον Μπρους Λι προς τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία Fists of Fury, Μπομπ Μπέικερ με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 1972 που αναμένεται να πωληθεί 10.000-12.000 δολάρια.
  • Αφίσα της συναυλίας του Τζίμι Χέντριξ στο Fillmore East του 1968 σε εξαιρετική κατάσταση, του καλλιτέχνη Ντέιβιντ Μπιρντ, η οποία θεωρείται από τις πιο εμβληματικές της ροκ μουσικής.Εκτιμάται ότι θα πωληθεί έναντι 6.000- 7.000 δολαρίων.
  • Φωτογραφία του Τζον Λένον στην οποία εμφανίζεται να χαιρετά θαυμαστές των Beatles στο Σάλτζμπουργκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Help! που αναμένεται να πωληθεί έως 3.000 δολάρια. 
John Lennon Greets Salzburg Fans While Filming Help! Signed Christian Skrein

Aλλά και μία σπάνια φωτογραφία του Έλβις Πρίσλεϊ

Elvis Presley Large Military Induction Photo, Signed by Photographer Norm Bergsma

Όπως και ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο του συγκροτήματος Μonkeys με τον ηθοποιό Τζακ Νίκολσον.

The Monkees and Jack Nicholson Giant Photo Signed by Photographer H. Diltz

Στο σφυρί, τέλος, θα βγουν και σπάνιες αφίσες του Τζίμι Χέντριξ

Much Desired Jimi Hendrix 1969 German Tour Poster
Jimi Hendrix 1968 Fillmore East Concert Poster, Fine Condition, Fantastic!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

«Αρχαιοελληνικό» τσίρκο στην Ακρόπολη με άρωμα… Τσακοπιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα