ΑΘΗΝΑ
02:47
|
28.04.2024
Εκτίμησε πως "σήμερα όλα είναι πιο ρευστά και πλέον δεν ισχύει ούτε καν η εμπειρία του παρελθόντος για την διαχείριση κρίσεων" .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση σε ΗΠΑ και Κίνα να αποφύγουν μεταξύ τους έναν “Ψυχρό Π΄όλεμο” απηύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών.

Όπως ανέφερε ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος θα ήταν πιο επικίνδυνος από τον παλιότερο ανάμεσα σε ΗΠΑ και πρώην ΕΣΣΔ γιατί οι προηγούμενες υπερδυνάμεις είχαν καθορίσει “σαφείς κανόνες” και ήταν συνειδητοποιημένες σε ό,τι αφορούσε τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου.

“Σήμερα όλα είναι πιο ρευστά και πλέον δεν ισχύει ούτε καν η εμπειρία του παρελθόντος για την διαχείριση κρίσεων” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την συμφωνία AUKUS που ανακοίνωσαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες ΗΠΑ,Αυστραλίας και Βρετανίας, είπε πως πρόκειται “για ένα μικρό μέρος ενός ολοένα και πιο σύνθετου γρίφου” της “εντελώς δυσλειτουργικής σχέσεις” Κίνας και ΗΠΑ.

Σε επόμενο σημείο πρότεινε πως θα πρέπει να καταβληθούν από όλους προσπάθειες για να αποκαταστηθεί η “εμπιστοσύνη” μεταξύ των χωρών εκτιμώντας πως η σημερινή κατάσταση είναι “πολύ επικίνδυνη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα