ΑΘΗΝΑ
05:15
|
21.09.2024
Η εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ και Αφρικής θα τεθεί στο επίκεντρο δείπνου εργασίας στο φόντο της "διπλωματίας των εμβολίων".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων και Αφρικανών ηγετών που έχει οργανώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, θα παρακαθίσει απόψε στις 20.00 μ.μ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη συμμετέχοντας στις εργασίες της ετήσιας συνόδου κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κεντρικό θέμα στο δείπνο εργασίας θα είναι η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική.

“Εισιτήριο” για την συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δείπνο φαίνεται πως είναι η δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων εμβολίων σε αφρικανικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κένυα και η Ρουάντα.Συνολικά εκτιμάται πως η Ελλάδα έχει δωρίσει σε αφρικανικές χώρες πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων.

Ποιοι θα είναι στο δείπνο

Παρόντες στο δείπνο, που διοργανώνει ο Σαρλ Μισέλ, θα είναι οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ, καθώς και οι ηγέτες της Αγκόλας, της Γκάνας, της  Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, της Μπουρκίνα Φάσο, της  Σενεγάλης, της Τανζανίας και του Τόγκο. 

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 14:10 τοπική ώρα δεσπόζει στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού αύριο Πέμπτη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 8 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

Στις 10.00 θα έχει συνάντηση με επικεφαλής εβραϊκών οργανώσεων και στις 10:35 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις.

Στις 12:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, στις 13:00 με την πρόεδρο της AIPAC, Μπέτσι Κορν.

Τέλος το βράδυ της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα