ΑΘΗΝΑ
13:24
|
08.06.2026
Δοκιμαστική ενεργοποίηση στο πλαίσιο της άσκησης “Παρμενίων 21”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Παρμενίων 21”.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Συγκεκριμένα:

– στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και

– στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας “Παρμενίων 21”, άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Μουντιάλ 2026: Μια ποδοσφαιρική «μηχανή» 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τέμπη: Αναβλήθηκε η δίκη του ελεγκτή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Ένας νεκρός από επίθεση ουκρανικού drone σε επιβατικό τρένο στην Κριμαία

Θραύσματα drone μετά από έκρηξη στη Μολδαβία-Κατάρριψη drone στον εναέριο χώρο της Λετονίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα