ΑΘΗΝΑ
21:26
|
28.09.2024

Με σαφή στόχο τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους έγινε η «σκοπούμενη σύγκρουση» τουρκικής ακταιωρού εναντίον του, ανοικτά της Κω και εντός των ελληνικών χωρικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σαφή στόχο τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους έγινε η «σκοπούμενη σύγκρουση» τουρκικής ακταιωρού εναντίον του, ανοικτά της Κω και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η Ελληνική Ακτοφυλακή, στις 05:45 το πρωί της Τετάρτης, «στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε λάβει χώρα και ανοικτά της Λέσβου την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ήδη έχουν δει τη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν τουρκικά σκάφη να καθοδηγούν βάρκες με πρόσφυγες ώστε να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα