ΑΘΗΝΑ
14:47
|
27.04.2024
Ο αστυνομικός του Λονδίνου που απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ καταδικάστηκε σε ισόβια και χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αστυνομικός του Λονδίνου που απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του και με αιτιολογία την τήρηση των μέτρων για την πανδημία, καταδικάστηκε σήμερα (Πέμπτη, 30/9) το απόγευμα σε ισόβια και χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης. 

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονηθείσα Έβεραρντ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της από την κατοικία φίλης που είχε επισκεφθεί το βράδυ της 3ης Μαρτίου 2021, όταν τη σταμάτησε ο 48χρονος Γουέιν Κούζενς. Ο δράστης, επικαλούμενος την αστυνομική του ιδιότητα και τη μη τήρηση από μέρους της τα μέτρα για την πανδημία, την παρέσυρε στο αυτοκίνητό που οδηγούσε, της φόρεσε χειροπέδες, την πήγε έξω από την πόλη, όπου τη βίασε και τη σκότωσε.

Το σώμα της Σάρα Έβεραρντ, που εργαζόταν ως στέλεχος marketing, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στο Άσφορντ, στο Κεντ, περίπου 100 νοτιοανατολικά του Λονδίνου, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο Κούζενς την στραγγάλισε με τη ζώνη του, πριν πυρπολήσει το σώμα της.

Ο Κούζενς είχε ενταχθεί στη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου το 2018 και ήταν μέλος της ομάδας φύλαξης των διπλωματικών αποστολών ή για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων για την πανδημία. Το βράδυ του εγκλήματος είχε σχολάσει από τη βάρδια του στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Συνελήφθη στο σπίτι του στο Ντιλ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όταν η αστυνομία εντόπισε το νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για να απαγάγει την Έβεραρντ.

Ο δικαστής Έντριαν Φούλφορντ περιέγραψε τις πράξεις του ως «ολέθριες, τραγικές και βάναυσες», σημειώνοντας ότι ο Κούζενς «βγήκε για να κυνηγήσει μια μοναχική γυναίκα με σκοπό να την απαγάγει και να τη βιάσει», έχοντας από πριν προμελετήσει «με ανείπωτα ζοφερές λεπτομέρειες» τις πράξεις του.

«Ο δράστης έχει βλάψει στο μέγιστο βαθμό την εμπιστοσύνη που οι πολίτες δικαιούνται να έχουν στις αστυνομικές δυνάμεις», είπε ο Φούλφορντ, που εξήγησε ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι τόσο μεγάλη που δικαιολογεί την ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.

Πηγές: SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα